Je bekijkt nu Boeren Burgers Waterbelang politiek onafhankelijk in het waterschap

Boeren Burgers Waterbelang politiek onafhankelijk in het waterschap

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:1 reactie

De verkiezingen komen er weer aan. Nu mogen we weer stemmen voor Provincie maar ook voor het waterschap op 15 maart 2023. Sinds 2008 heeft de politiek haar intrede gedaan in de waterschappen in Nederland. Een van die partijen die sindsdien zitting hebben in het waterschapsbestuur van HHNK is Boeren Burgers Waterbelang (BBW).

Boeren Burgers Waterbelang draait mee als partij bij HHNK maar is nadrukkelijk tegen vermenging met de politiek, juist omdat een waterschap volgens deze organisatie een uitvoerende instantie is met duidelijk afgekaderde kerntaken: Zorg voor schoon oppervlaktewater en voor ‘droge voeten’. De partij is volledig politiek onafhankelijk en probeert bij iedere beslissing praktisch te denken en niet politiek. Een waterschap moet ver blijven van politiek handjeklap.

Juist die kerntaken dragen de filosofie van BBW en de fractie weegt de waarde van die kerntaken mee in alle besluiten die het bestuur van HHNK moet nemen. Niet onbelangrijk daarin is het bewaken van de kosten. Het waterschap wordt immers gedragen door de waterschapsheffingen die door burger en boer worden betaald.

Boeren Burgers Waterbelang heeft er nu 14 jaar besturen in het waterschap op zitten. Een organisatie met veel praktische kennis over het beheer van water in al zijn facetten. Kennis die niet alleen gebracht wordt door mensen uit de land- en tuinbouw, uit de scheep- en pleziervaart en watersport, maar ook uit de wereld van schaatsers en sportvissers. Kortom een partij die met kennis van zaken veel kan betekenen voor de kiezer in het gebied van HHNK.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Cindy

    en vergeet niet de kennis van groen, grond en infra in de praktijk uitgevoerd door loonwerkers

Geef een reactie