Je bekijkt nu Oproep Stichting Stem op een vrouw

Oproep Stichting Stem op een vrouw

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Mijn naam is Sanne Jeurissen. Ik vraag u namens stichting Stem op een Vrouw waar ik coördinator ben van het Mentornetwerk, een traject waarin we vrouwen klaarstomen om politiek actief te worden. Dit jaar richten we ons op de Provincie en het Waterschap. Deelnemers volgen een aantal trainingen, gaan op politieke excursie en worden in contact gebracht met een ervaren politica. Dat is ook de reden dat ik u mail met een uitnodiging:
Wij zoeken vrouwelijke politici die willen fungeren als mentor. Dat vraagt niet veel van uw tijd: in totaal gaat het om zo’n tien uur, verdeeld over ongeveer een jaar tijd. Het is dus een relatief kleine tijdsinvestering die bewezen een groot verschil kan maken voor een ander. U hoeft hiervoor geen speciale ervaring te hebben. Wilt u deel worden van dit bijzondere netwerk?

Mentornetwerk ‘Kandidaat voor de Regio’
Kandidaat voor de Regio is de nieuwe editie van ons Mentornetwerk, een partij-breed netwerk van vrouwelijke aspiranten en politici. In dit netwerk worden zij elkaars mentee/mentor. Daarnaast biedt Stem op een Vrouw de aspiranten skillstrainingen, o.a. in solliciteren, debatteren en persoonlijke profilering. De mentoren bieden we later in het jaar een netwerkbijeenkomst, waarin elkaar ontmoeten en meer leren over het mentorschap centraal staan.

Van BIJ1 tot VVD, van SP tot CDA, het netwerk is partij-overstijgend en bovenal effectief: inmiddels namen al 500 mensen deel aan dit netwerk, en zo’n 70% van de mentees werd politiek actief. Zij werden bijvoorbeeld lid van een politieke partij, commissielid of kandideerden zich als volksvertegenwoordiger. Oud-deelnemers van het mentornetwerk zijn onder meer te vinden in verschillende gemeenteraden en in de Tweede Kamer.

Mentor worden – wat houdt het in?
• Als mentor deelt u uw kennis, uw netwerk en ondersteunt u een andere vrouw om de stap naar de politiek te verkennen.
• U voert tussen mei 2022 en maart 2023 in totaal vijf gesprekken met je mentee. Dit kost ongeveer tien uur in totaal: zo’n twee uur per gesprek (voorbereiding + het gesprek zelf). Deze gesprekken kunnen zowel fysiek als digitaal plaatsvinden.
• Op dinsdag 3 mei (20.00 – 22.00 uur) vindt de online openingsbijeenkomst waar u de andere mentoren en mentees kunt leren kennen.

Wij zorgen voor een goede match: iemand uit de eigen regio (en omstreken) en wiens leerdoelen overeenkomen met de ervaring van de mentor. We letten erop dat dit niet iemand is die wellicht op dezelfde kieslijst kan belanden – dit om mogelijke directe politieke concurrentie in verkiezingstijd te voorkomen.

Doet u mee?
Ik hoop dat u enthousiast bent om hieraan bij te dragen. Meer informatie over het traject en het aanmeldformulier zijn terug te vinden op onze website: klik hier. En heeft u nog vragen? Voelt u zich dan vrij om contact met mij op te nemen in antwoord op deze mail

Geef een reactie