HHNK heeft een nieuw bestuurHHNK heeft een nieuw bestuurOp vrijdag 8 mei is het voorstel voor de nieuwe kandidaten voor het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tot stand gekomen. Woensdag 13 mei worden de kandidaten voorgedragen aan het algemeen bestuur en komt het collegeprogramma aan de orde.

Kandidaten
•Jan Kramer (CDA) – Middelen en organisatie
•Siem Jan Schenk (LTO) – Integraal waterbeheer (landelijk)
•Rob Veenman (Groen, Water & Land) – Integraal waterbeheer (stedelijk) en (vaar)wegen
•Ruud Maarschall (Water Natuurlijk) – Waterketen en duurzaamheid
•Kees Stam (PvdA) – Waterveiligheid

Definitieve benoeming en collegeprogramma

 

Bij de uitslag van de waterschapsverkiezingen in maart, met meerdere partijen die elkaar qua zetelaantal niet veel ontliepen, was de collegevorming nog een hele puzzel. De lijsttrekker van de grootste partij, Rob Veenman (Groen, Water & Land), heeft zich ingespannen om samen met de partijen en informateur Evert Vermeer tot een breed gedragen akkoord te komen.

De partijen in het beoogde college vertegenwoordigen samen 18 van de in totaal 30 zetels van het algemeen bestuur. De fracties hebben leden voorgedragen om zitting te nemen in het dagelijks bestuur. De leden worden op woensdag 13 mei in een openbare vergadering definitief benoemd. Ook het collegeprogramma wordt dan besproken en vastgesteld. Het is een programma op hoofdlijnen waarin het college omschrijft waar ze zich de komende bestuursperiode voor gaat inzetten. "Ons collegeprogramma is ambitieus, samenwerking staat centraal, het draait om eigentijds en innovatief polderen," aldus Rob Veenman.

Bron: HHNK

Riet en water bij Opmeer

KIES VOOR EEN FRISSE WIND DOOR ONS HOOGHEEMRAADSCHAP

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com