Het bermbeheer in het gebied van waterschap HHNK moet anders, tenminste dat vinden waterschappartij Boeren Burgers Waterbelang (BBW) en de afdeling  Westfriesland van LTO. Voor agrarisch Noord-Holland is het wel duidelijk dat er veel schade is door de berm (on)kruiden nu de bermen nog maar 1 keer per jaar worden gemaaid. Schade die in de miljoenen loopt. HHNK in de Kop van Noord-Holland dient hiervan nog wel overtuigd te worden. LTO en BBW hebben hierom contact gezocht met Wageningen University & Research (WU) om te

Lees meer: Boeren Burgers Waterbelang gaat samen met Wageningen University de invloed van bermbeheer op de...

Co Schipper en Cindy Schilder zijn beëdigd als steunfractielidWoensdag 22 maart 2017 zijn tijdens de vergadering van het Algemeen bestuur Cindy Schilder-Harte en Co Schipper beëdigd als steunfractielid voor het HHNK. Dijkgraaf Luc Koshiek liet hen de gelofte afleggen in het midden van het totale bestuur, feliciteerde hen en wenste hen succes.

Co Schipper en Cindy Schilder zullen de fractieleden Elly Bruijn-Koning en Peter Mak ondersteunen en bij afwezigheid vervangen. Cindy Schilder-Harte is de vervanger van Peter Mak voor Bestuur, middelen en water. Co Schipper vervangt Elly Koning-Bruijn bij Water en wegen.

 

 

 

 

 

Elly Koning-Bruijn fractieleider van BBW in HHNKEen goed gekeurde jaarrekening door de accountant bij een structureel begrotingsoverschot van zes miljoen en incidenteel van acht miljoen voor 2015. Dat is toch moeilijk uit te leggen aan onze achterban in deze economisch moeilijke tijd.  Wij weten dat het geld in de bestemmingsreserve gaat om grote schommelingen op te vangen, maar het is toch een lastig verhaal. Onze motie hierover werd breed gedragen wat betreft het scherper

Lees meer: Bestuursblog Elly Koning Mei 2016

HHNK heeft een nieuw bestuurHHNK heeft een nieuw bestuurOp vrijdag 8 mei is het voorstel voor de nieuwe kandidaten voor het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tot stand gekomen. Woensdag 13 mei worden de kandidaten voorgedragen aan het algemeen bestuur en komt het collegeprogramma aan de orde.

Kandidaten
•Jan Kramer (CDA) – Middelen en organisatie
•Siem Jan Schenk (LTO) – Integraal waterbeheer (landelijk)
•Rob Veenman (Groen, Water & Land) – Integraal waterbeheer (stedelijk) en (vaar)wegen
•Ruud Maarschall (Water Natuurlijk) – Waterketen en duurzaamheid
•Kees Stam (PvdA) – Waterveiligheid

Definitieve benoeming en collegeprogramma

Lees meer: Vijf dagelijks bestuurders voorgedragen bij het hoogheemraadschap

FluitekruidEen opsteker voor de agrariërs, een teleurstelling voor de natuurliefhebbers. In Medemblik kunnen agrariërs straks met de APV in de hand de beheerders van bermen dwingen te maaien bij een aantal kruiden waar zij overlast van hebben: fluitenkruid, berenklauw, krulzuring, jacobskruiskruid en de akkerdistel.

De maaiplicht gold altijd al voor de akkerdistel. Medemblik wilde dit juist uit de APV halen, maar dit voorstel bracht de agrarische lobby in beweging. De LTO boekte een zege met het raadsbesluit

Lees meer: Overlast onkruiden aangepakt in gemeente Medemblik

Bron: www.nudeboerop.nl

‘Hoogheemraadschap wordt te duur’

De kosten van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier lopen te ver op en de veiligheid laat te wensen over. Dat zijn volgens peenteler en –handelaar  Jos de Boer in Westwoud de speerpunten van waterschappartij Boeren Burgers Waterbelang, die 18 maart meedoet aan de verkiezingen. ,,Mijn kleinkinderen kunnen dit schap straks niet meer betalen. Ondertussen neemt de kans op wateroverlast en ziekten toe.”

Jos de Boer over waterschap HHNKDe partij is in 2009 opgericht, volgens De Boer omdat de samenwerking met waterschapsbestuurders die namens LTO Noord kandidaat waren te wensen overliet. Inmiddels is er weer toenadering tussen de partijen, die allebei opkomen voor het agrarisch belang binnen het schap. BBW kiest daarbij ook bewust voor de burgers, omdat de partij signaleert dat de invloed van de agrariërs in het bestuur afneemt. ,,Er zijn steeds minder boeren, dus ligt het voor de hand dat de invloed afneemt. Anderzijds zien we ook meer natuurliefhebbers binnen het bestuur, plus mensen die niet op de platteland wonen.” Op de lijst van BBW staan 42 kandidaten met een uiteenlopende achtergrond. De Boer staat op 2.

Lees meer: Artikel van Nu de boer op

Molen in de Schermer

KIES VOOR EEN FRISSE WIND DOOR ONS HOOGHEEMRAADSCHAP

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com